Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблемна 156ца 1.8

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблемна 156ца 1.8

Значи един приятел си купи днеска алфичка 156... 98ма много запазена на външен и вътрешен вид, обаче колата има драма, която ми се ще да кажете мнение от какво може да се получава промлемът!

Значи като я взимаше колата всичко перфектно- задното гърне свети- грам сажди по него... като тръгнахме към нас на тръгване само тресе колата, играят обороти при изключване от скорост, няма ряз и работи както казах много гадно- неравномерно и тресе... като слязохме пред тях задното гърне беше толкова черно, че още не мога да се измия от саждите дето са полепнали! моля за съвет, защото иначе колата изглежда много добре? Запознатите ако могат да дадат мнение от какво се получава проблемът...
    Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Иди на сервиз и диагностика и всичко ще се разбере. Така трудно ше ти се каже.
    Свещи, дебитомери, ламбди, блаблабла
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Значи от сервиз се връщаме- пича категорично отсече- Катализатор- можно ли е?

Comment

???

Comment

Че не сте ли го махнали още - това ми беше първата работа......
          Иначе не е лишено от логика ако е пълен с гряз и мъзгия.....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
            Колега сигурен съм че този "пич" ще Ви свали катализатора ще си го прибере и когато след това отидете при него и попитате "-Що така, пак не е добре колата?"
            ще каже нещо друго, но няма да ви върне катализатора който е прибрал и струва като изкупна цена около 80-100 лв. изгубил ви е времето и т.н. Ще купите това другото след това пак няма да е това другото и т.н. и т.н.
            Как позна, че е катализатор? Прави ли диагностика с компютър, слага ли газов анализатор в ауспуха за да провери нивата на СО2 за да отсича?
            Моят съвет е да посетите сериозен сервиз със сериозна диагностична апаратура и също така сериозен диагностик! Защото има и друг вариант, сериозна апаратура и несериозно "задапаратурно устройство". В моето малко градче има например двама такива (от последния вид), мога да си представя какво е по другите места!
            Have A Nice Day
            o/_______\o
            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
            []=о===о=[]

Comment

Значи тва много несериозно. Катализатора не се запушва току така. И ако е запушен той ще съска сериозно, ще мирише на развалени яица и колата няма да може да стигне високите си обороти. И обикновено запушването е съчетано с раздробяване. В гърнето ще пука, ще дрънчи и още куп гадни звуци освен адското съскане ще издава.

Кажи на твоя приятел да не се занимава с пишман майстори, а наистина да иде в оторизиран или поне специализиран сервиз с диагностична апаратура и хора които си разбират от работата.

Нека като иде в такъв сервиз да настоява не само да му изтрият грешките (убедем съм, че ше има такива), а да видят какво се случва докато мотора работи и колата се движи. Защото има неща които не се хващат само на запален мотор на място.

Повече няма смисъл да питаш в по този този проблем, защото просто няма какво повече да ти кажем.

Ако си видял грешка или знаеш по конкретно какво прави или не прави колата тогава поне може да се хвърля боб, но както казваш проблема може да е от много неща.

Успех
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз съм за свещи кабели или бобини !
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

имам още питания относно колата на моя човек дето си я взе ден преди моята... значи моята имаше дребни забалежчици- но пък неговата е самия труп а струваше 7500... просто не е истина- реших да я покарам днеска и е трагедия. студена колата не просто не върви, ами дори забива муцуна докъм 3000 оборота и после се сеща че трябва да тръгне. пуши отзад доста много а човека е сменил де що има:

ламда сонда, мпх, термостатче, махна и той катализатора защото с него беше ептен труп... на диагностика не показвала нищо освен горепосочените сменени неща... кво може да и е?

Comment

Диагностиката не е само четене на грешки. има куп неща които може да не работят добре, но все пак да не се отчитат като грешки. Трябва да се скачи с тестер и да се гледа какво се случва когато колата е в движение.
                    Last edited by oem; d.m.y г., 10:42.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

ще му кажа утре пък той да си прецени какво ще прави

Comment

имам още питания относно колата на моя човек дето си я взе ден преди моята... значи моята имаше дребни забалежчици- но пък неговата е самия труп а струваше 7500... просто не е истина- реших да я покарам днеска и е трагедия. студена колата не просто не върви, ами дори забива муцуна докъм 3000 оборота и после се сеща че трябва да тръгне. пуши отзад доста много а човека е сменил де що има:

ламда сонда, мпх, термостатче, махна и той катализатора защото с него беше ептен труп... на диагностика не показвала нищо освен горепосочените сменени неща... кво може да и е?
                        Остава да и пусне един нов температурен датчик дето е на термостата и почти задължителнмия дебитомер ( той си е като консуматив ако искаш да усетиш истинския вървеж на колата). а за пушенето какъв цвят е и постоянно ли пуше или докато загрее.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Ще му се върже към 10 000 лв накрая. Мъка мъкаааааааа. Дано поне попадне на добри майсторчета. Това с катализаторите е тъпотия на мен така на предишната ми свалиха два бяха ама аз тъп оставих му ги а бяха големички хубави парченца и ефект нулев. Тези проблеми са си за сервиз тук няма какво да се помогне.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Може да му е спукан маркуча след дебитомера и затова да забива, при мен поне така беше сцепен на гадно място отдоло и не може да се види преди да се свали
                            156 1.8 TS

Comment

Колега, прочети адресите на сервизи в раздел общ технически.То засега има една оформена тройка-Ванто Трейд, Бобо и Лисан, а има и други във форума.Както ти казват диагностика и това е.Като гледам си от София, нямаш проблеми.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Working...
                              X